Blog

Handige weetjes

Rookdetectie vindt geurhinder

Oorzaak

Een slecht of niet goed functionerende riolering (bijvoorbeeld door lek of breuk) kan zorgen voor geurhinder. Een veel voorkomende vorm van geurhinder is de rioolstank. Deze stank wordt vaak veroorzaakt door open verbindingen en kleine scheurtjes in rioolleidingen. We pakken dit aan met rookdetectie.

Geurhinder is niet met het blote oog waar te nemen. Daarom is het vaak lastig om de oorzaak van het probleem te vinden. Door middel van rookdetectie kan eenvoudig achterhaald worden waar de geurhinder vandaan komt. Met behulp van een rookgenerator wordt het rioolstelsel gevuld met (natuurvriendelijke) rook. Geurhinder zijn door deze methode eenvoudig te traceren. De rook zal namelijk door de kleinste kieren of scheurtjes naar buiten komen (waar de stank dit ook doet). De rook is duidelijk te zien en de oorzaak van de geurhinder kan nu verholpen worden dank zij gebruik te maken van de rookdetectie.

Ook het niet functioneren van sifons en andere stankafsluiters wordt direct zichtbaar bij het gebruik van de rookgenerator. Mocht blijken dat de riolering defect is door een lekkage, dan kunnen wij eventueel door middel van een camera-inspectie, de locatie van het defect traceren en de geurhinder voorkomen.U kunt met rookdetectie aanzienlijk besparen op kosten. Het voorkomt in veel gevallen namelijk het bloot leggen van het rioleringsstelsel.

HEEFT U NOG VRAGEN?

Vindt u niet onmiddellijk de gewenste informatie over rookdetectie?
Bel ons dan op 0471/10.30.40.

VDS Detectie verleent u graag verdere informatie.

HEEFT U NOG VRAGEN ?

Vindt u niet onmiddellijk de gewenste informatie? Mail of bel ons op.
VDS Detectie verleent u graag verdere informatie.

Tevreden klanten

VDS detectie gaat voor een vertrouwensvolle dienstverlening

Het lek in onze badkamer was in een mum van tijd opgespoord & de loodgieter kon meteen aan de slag.

L. uit Marke

Lek is al hersteld. Zat uiteindelijk in de berging. Bedankt voor de snelle service.

Gregory Lagappe
Menu sluiten