Blog

Handige weetjes

Druk cv ketel loopt snel terug

Elk lek wordt gevonden wanneer de druk in je c.v. ketel snel terugloopt.

Wanneer de druk van je cv ketel snel terugloopt, wijst dit uiteraard op waterverlies in het circuit. Het lek kan zowel in de ketel, het expansievat als in de leidingen liggen. Vaak vervangt men gewoon het expansievat en rekent men ook de kosten hierbij aan. Uitproberen brengt onnodige kosten met zich mee. VDSdetectie onderzoekt grondig het verlies op de druk van je cv ketel dat snel terugloopt met de allernieuwste detectiemiddelen.

De vakman van VDSdetectie overweegt na een gesprek en overzicht van het probleem welke materialen hij hierbij gaat inzetten. We overlopen hieronder de mogelijkheden. Klik gerust op de link voor verdere info om een oplossing te vinden bij het snel teruglopen van de druk op je cv ketel:

  • Ultrasoon: Door het geluid te versterken worden waterlekken heel vlug en precies opgespoord. Sensoren versterken het geluid van een waterlek.
  • Infrarood: We detecteren een temperatuurverschil met onze infraroodcamera waardoor de vochtgebieden zichtbaar worden en daarbij het waterlek kan gelokaliseerd worden.
  • Tracergas: Via een rookmachine wordt er een formiergas door de leidingen geblazen. Het ondergrondse waterlek opsporen kan nu bovengronds opgespoord worden met een waterstof detectietoestel.
  • Endoscopie: Met een camera gaan we het waterlek opsporen tot in de kleinste bochten en ruimtes van de leidingen. Deze beelden zijn vaak heel spectaculair en heel duidelijk.

HEEFT U NOG VRAGEN?

Vindt u niet onmiddellijk de gewenste informatie over rookdetectie?
Bel ons dan op 0471/10.30.40.

VDS Detectie verleent u graag verdere informatie.

HEEFT U NOG VRAGEN ?

Vindt u niet onmiddellijk de gewenste informatie? Mail of bel ons op.
VDS Detectie verleent u graag verdere informatie.

Tevreden klanten

VDS detectie gaat voor een vertrouwensvolle dienstverlening

Eindelijk een verklaring voor het drukverlies op onze verwarming. Bedankt voor de efficiƫnte & snelle service.

K. uit Poperinge

De lekdetectie door VDSdetectie in het dokterskabinet was heel nauwgezet en professioneel.

Met de nodige gesofisticeerde apparatuur en een stevige portie gezond verstand werd het lek gelokaliseerd quasi tot op de centimeter.

Gelukkig heeft men maar 1 tegel moeten uitbreken en we zagen het water al spuiten!

De schade is tot een minimum beperkt en er is geen kostbare tijd verloren gegaan.

een tevreden klant
Menu sluiten